ישנם קשיים פיזיים ונפשיים, אשר מי שסובל מהם זכאי לקצבאות ולשירותי שיקום מגוונים מטעם המדינה. ייעוץ סוציאלי ושיקומי נועד כדי לסייע לזכאים למצות את זכויותיהם.

סל שיקום

למשל, מי שהוגדרו בביטוח הלאומי כבעלי 40% נכות נפשית, זכאים לשירותי סל שיקום של משרד הבריאות.

זכויות אלה הוגדרו בחוק אשר נחקק בשנת 2000 – החוק לשיקום נכי נפש בקהילה, שהינו חוק ספציפי לתחום הפסיכיאטריה וייחודי לישראל.

מטרת החוק "לשקוד על שיקומם ושילובם בקהילה של נכי הנפש כדי לאפשר להם להשיג דרגה מרבית אפשרית של עצמאות תפקודית ואיכות חיים, תוך שמירה על כבודם ברוח חוק־יסוד: כבוד האדם וחירותו". החוק מגדיר סל שירותים עבור האוכלוסייה של המתמודדים עם מחלות נפשיות בתחומים רבים כגון תעסוקה, פנאי, לימודים, דיור ועוד.

ואולם, אנשים רבים הזקוקים לעזרתם של שירותי השיקום וזכאים לכך, אינם בקיאים מספיק בזכויותיהם ובאפשרויות העומדות בפניהם.

מיצוי זכויות סוציאליות

ידוע כי מעטים בלבד (כ-20% בערך) מהזכאים לסל שיקום אכן ממשים את זכאותם. להערכתנו אחת הסיבות לכך היא הקושי והסרבול בעבודה מול מערכת ממשלתית ללא תיווך מתאים. האתגר העומד בפני האדם המתמודד עם קשיים נפשיים הוא גדול  – לברר מהן הזכויות הסוציאליות העומדות בפניך, להשלים את התהליכים הבירוקרטיים בכדי להשיגן, לבחור מתוך שלל אפשרויות השיקום שאינן מוכרות לך, לאסוף את הכוח ולהגיע למקום המיועד ביום הראשון, מבלי לדעת מה מצפה לך שם ואת מי תפגוש.. כל אלה מעוררים חרדה ויכולים להרתיע כל אחד מלהשלים את התהליכים ולמצות את זכויותיו.

מניסיוננו למדנו, כי בכדי למצות באופן המיטבי את הזכויות הסוציאליות, חשוב להיעזר באנשי מקצוע אשר מכירים את עולם השיקום מבפנים. איש מקצוע אשר "חי" את עולם השיקום יודע בתהליך של ייעוץ סוציאלי ושיקומי להגיד מהן הזכויות הסוציאליות שמטופל ספציפי זכאי להן, ולהנחותו כיצד לממשן. בנוסף, מעצם היותו בקיא ומעודכן לגבי המסגרות השיקומיות, ידע איש המקצוע לכוון את המטופל לאופציה הנכונה ביותר עבורו, בהתאם למצבו ולמטרותיו.

הצוות של Outreach כולל מומחים בעלי ניסיון רב בתחום של ייעוץ וליווי סוציאלי-שיקומי. אנו מציעים למטופלים הזקוקים לכך ליווי בתהליך השיקומי, בכל שלבי התהליך. מבירור הזכויות, דרך הופעה מילוי טפסים והופעה משותפת בפני ועדת סל שיקום ועד ליווי צמוד ביום הראשון במסגרת השיקומית, כל אלה נעשים ביחד, בהתאם לצרכים וליכולות של המטופל. מניסיוננו, העבודה המשותפת של מטפל ומטופל סביב ההליך השיקומי וכן שיתוף פעולה בין גורמים מקצועיים שונים, מעלים משמעותית את הסיכוי להצלחת תהליך השיקום וההחלמה.

מעבר להגדלת הסיכויים להנות מזכויות סוציאליות, ייעוץ סוציאלי ושיקומי משפר את החוויה של המתמודדים בצורה ניכרת. לפתע הם אינם מרגישים לבד מול מערכות גדולות ומסורבלות, יש להם שותף או שותפה אשר מכירים את הדרך ומובילים אותם בה בבטחה.

צרו קשר לבניית תכנית טיפולית מותאמת עבורכם

טלפון: 072-33-60-600
E-mail: [email protected]

לחצו ליצירת קשר
דילוג לתוכן